OVER ALTECH

Bijna 35 jaar geleden importeerden wij de eerste vrijstaande speksteenkachels uit Amerika. Geïnspireerd door de unieke stookmethode werd besloten om zelf speksteenkachels te gaan ontwerpen en produceren. We zijn dan ook heel trots dat we inmiddels al ruim 3 decennia een oerdegelijk Nederlands topproduct mogen maken.

Gelukkig denken onze klanten daar precies hetzelfde over, waardoor Altech al 3 keer uit haar jas is gegroeid. Vanaf 2016 zijn we gevestigd in Hoevelaken waarin zowel ons kantoor als onze fabriek gevestigd is.

ERVARING

Door onze ruime ervaring binnen ons vakgebied en de mogelijkheid om onze eigen kachels te ontwikkelen, hebben we verscheidene nieuwe technieken weten toe te passen. Hierdoor branden Altech speksteenkachels niet alleen mooi, maar wordt ook een zeer efficiënte verbranding gerealiseerd.

De warmte die bij deze verbranding ontstaat wordt middels ons tegenstroom principe zo optimaal mogelijk benut, waardoor zoveel mogelijk warmte ten goede komt aan het verwarmen van uw woning.

DUURZAAM

Zoals u merkt staat duurzaamheid bij Altech hoog in het vaandel. Op alle mogelijke manieren proberen we de verbrandingsefficiëntie van onze haarden te verbeteren, de uitstoot tot een minimum te beperken en de opgewekte warmte zo efficiënt mogelijk te benutten.

De keuze voor het materiaal speelt daarin een belangrijke rol. Wist u bijvoorbeeld dat speksteen als een soort accu werkt? Het slaat de warmte van het vuur op en geeft het over een periode tot wel 12 uur af aan de omgeving. Zo haalt u met onze speksteenkachels meer warmteafgifte uit 1 blok hout. Dat is goed voor het milieu én uw portemonnee!